søndag 8. november 2015

Sesongens første ribbemiddag

... er fortært.


Det er få måter å få en ribbe så saftig og smakfull på som ved langtidssteking i ovn. Nå er min erfaring at "langtissteking" er et vidt begrep. Noen regner tre - fem timer som "langtidssteking". For meg innebærer begrepet minst åtte timer i ovnen. Dagens ribbe (den på bildene) tilbragte til sammen 15 timer i ovnen (jeg steker ribbe alltid minst 10-12 timer).





















Som alltid når jeg bruker denne metoden, var ribbesvoren like sprø som baconcrisp og kjøttet mørt som smør. Servert med hjemmelaget surkål med epler, sjysaus med hvitløk, mandelpoteter og langtidsstekte grønnsaker, avrundet med en dessert bestående av kaffe og gammeldags sjokoladekake, ble dette en perfekt novembersøndagsmiddag.


Jeg regner med at det allerede finnes så mange oppskrifter på langtidssteking ute på nettet, at jeg gidder ikke legge ut oppskrifta. Jeg har praktisert langtidssteking av ribbe i minst 30 år, og resultatet blir alltid perfekt, så metoden anbefales på det varmeste.

Ha en fin søndag videre.
Vennlig hilsen
Janna

1 kommentar:

  1. Ser vidunderlig ut Janna og jeg har lyst å teste dette.Har du noe mer info om forarbeid og stekingen så mottas det med takk :-) Vaar

    SvarSlett