tirsdag 25. februar 2020

Oppskrift på verdens beste lavkarbopannekaker/lapper

Pannekaker! En ekte frokostfavoritt for barn i alle aldre. Jeg har kommet fram til en funksjonell, glutenfri oppskrift uten tradisjonelt mel og sukker, men med all den gode smaken inntakt. Rårørte friske bær og kesam med fibersirup er nydelig pålegg - eller bacon og salat om du foretrekker noe salt.



De er forresten rågode kalde med smør og en deilig ost, som en snack eller en forrett med velsmakende lchf-pålegg. Bare fantasien setter grensen for måter å spise disse små godbitene på



Jeg må selv si at disse mandelmelpannekakene/lappene er noen av de beste jeg noen gang har smakt, selv sammenlignet med tradisjonelle versjoner! De har en utrolig fluffy struktur og en deilig smak, og lages av bare noen få hovedingredienser.



Hvis du eller noen du kjenner følger et keto-kosthold, er disse lappene et flott frokost-, lunsj- eller til og med middags-alternativ.




Jeg blir ofte spurt om hvilket mel som er det beste alternativet, men svaret vil variere avhengig av kostholdsbehov. Jeg foretrekker å bruke mandelmel fremfor vanlig mel til alt som involverer mel i vårt kosthold, fordi mandelmel blir minimalt prosessert (det er bare malt av skoldete mandler!), inneholder lite karbohydrater, men mye fiber og sunt fett. Den eneste ulempen med mandelmel er at det har relativt mange kalorier og dermed kan det være lett å «overforbruke». Så husk at disse mandelmelpannekakene er veldig mettende!

Disse pannekakene lykkes du med, det garanterer jeg!

Jannas lavkarbolapper, ingredienser:
  • 100 g mandelmel/finmalte mandler
  • 4 egg
  • 2-3 ss cottage cheese
  • 4 dl vann, mandelmelk eller fløte, eller halvtomhalvt fløte/vann/mandelmelk 4 ss smeltet smør eller nøytral olje
  • 1 ss fiberhusk
  • 2 ts bakepulver
  • 1/4 ts salt
  • 1-2 ss tagatesse el. lign. søtstoff

Slik gjør du:
Pisk eggene og søtstoffet til eggedosis. Ha i smeltet smør/olje og vann/fløte eller mandelmelk. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt sammen.

La røra stå og svelle i ca. 10-15 minutter. Stekes i stekepanne eller på elektrisk takke på lav varme. Ha en liten ss røre i panna - skal bli små lapper, lettere å snu dem når de er små...Snu dem når deigen begynner å boble og kantene begynner å stivne.

Server med det du måtte ønske av topping. Her har jeg servert lappene med en skogsbærblanding, rømme og fibersirup.

Håper det smaker!

Vennlig hilsen
Janna

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar